Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Νόμος του Μέρφυ στο Γκισέ - Ταμείο και Φλέρτ


(Ένα ακόμη κεφάλαιο της πονεμένης ιστορίας που λέγεται ταμείο).

Ταμείο και φλερτ

Ξέρω, ξέρω, δε φταις εσύ, εσύ θες απλά να είσαι ευγενικός με τον κόσμο, μη σε πούνε και μουρτζούφλη, ρίχνεις και κανένα χαμογελάκι να σπάσει ο πάγος, πολλή αποξένωση βρε παιδί μου, να μη μιλάμε κιόλας; 'Ντάξει, αφού σε παίρνει ρίξε και κανένα γλυκόλογο αλλά πρόσεχε γιατί ειδικά εδώ ο Νόμος καραδοκεί και μάλιστα οι τρυφερές στιγμές αμηχανίας είναι το φόρτε του!

- Ακριβώς τη στιγμή που θα χτυπήσεις το νούμερο του μοναδικού πελάτη που βρίσκεται μες στην τράπεζα, θα μπει μέσα στο κατάστημα μια πανέμορφη κοπέλα. 

- Όσο γρήγορα κ αν κάνεις, λίγο πριν τελειώσεις θα χτυπήσει το νούμερό της σε άλλο ταμείο. 

Λογιστική 

- Όσο πιο όμορφη είναι μια λογίστρια τόσο πιο πιθανό είναι να εξυπηρετηθεί από το διπλανό ταμείο. 

- Αυτό δεν ισχύει τις μέρες που κουβαλάει εκατόν πενήντα επικουρικά.



- Οι πιθανότητες να έρθει στο ταμείο σας μια όμορφη κοπέλα αυξάνονται όταν η κοπέλα αυτή είναι δεσμευμένη.

- Οι πιθανότητες να ζητήσετε εν αγνοία σας το τηλέφωνό της αυξάνονται όταν ο δεσμός της είναι εντός του καταστήματος.


- Πάντα όταν τυχαίνει να κάνεις ηλίθιες γκριμάτσες σε ένα μωράκι που κάθεται με τη μαμά του ή η μαμά του θα νομίζει ότι της την πέφτεις ή ο πελάτης στην πρώτη σειρά θα νομίσει ότι είσαι καθυστερημένος.



Καλημέρα 

- Όποτε τύχει και φωνάξεις «καλημέρα» σε κάποιον γνωστό που μόλις μπήκε στην τράπεζα, ο πελάτης που έχεις μπροστά σου θα σου απαντήσει: «Ε, είπαμε, καλημέρα!». 

- Αν πεις «καλημέρα» σε μια κοπέλα που μόλις μπήκε, με το απαραίτητο νάζι στη φωνή σου, ο παππούς που εξυπηρετείς εκείνη τη στιγμή θα νομίζει ότι το είπες σε εκείνο και θα σε περάσει για αδερφή. 


Γείτσες

- Όχι λίγο πριν ούτε λίγο μετά αλλά ακριβώς όταν σας έρθει να φταρνιστείτε θα έρθει πελάτης μπροστά σας. 

- Συνήθως ο πελάτης αυτός θα είναι η κοπέλα τον ονείρων σας. 

- Δε θα υπάρχει χαρτομάντιλο σε ακτίνα τουλάχιστον τριών ταμείων.


Και για το τέλος...

- Οι λογαριασμοί εν ακινησία είναι σαν τις σχέσεις από απόσταση. Όταν είναι γεμάτοι, με το πέρασμα του χρόνου τοκίζονται. Όταν όμως είναι άδειοι, όσο περνάει ο καιρός, αδειάζουν περισσότερο.

                                                        Παλιά Κινέζικη Παροιμία 
                                                                                          (ή καινούρια ελληνική παπαριά, all rights reserved)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σελίδες κοινωνικής (πη)δικτύωσης.


Εδώ και λίγο καιρό το avatar μου φιγουράριζε σε κάποιες σελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως ευγενικά λέμε τα γαμωsite. Λίγο η αλλαγή πόλης και η έλλειψη κονέ, λίγο ο χειμώνας και το ίντερνετ στο σπίτι, έμπαινα και χάζευα να περάσει η ώρα. Φυσικά το τελευταίο που σου κάνει όρεξη εκεί μέσα είναι να φλερτάρεις. Λίγο τα άκυρα προφίλ, τα -αηδιαστικά πλέον- facebοokόχειλα που είναι παντού και η γενικότερη θλίψη που σου προκαλεί η ιδέα ότι "τώρα εγώ σερφάρω για να γαμήσω-και μάλιστα με απόλυτη αποτυχία", αποφασίζεις γρήγορα γρήγορα να κλείσεις το pc και να επιδοθείς επί ώρες σε αυτό που έκανες, πριν χρόνια, τα βράδια που η τηλεόραση δεν είχε τίποτα, οι φίλοι σου είχαν τις κλειστές τους και η γιαγιά σου δεν είχε msn: Να κοιτάς το ταβάνι μέχρι να βγάλει εικόνες και μουσικές...

Αλλά είναι ήδη 2011 και το ταβάνι πλέον δε βγάζει απολύτως τίποτα ό,τι κι αν πιεις. Οπότε αναγκαστικά καταλήγεις στο διαδίκτυο...

Μετά από εκτενή έρευνα, λοιπόν και με καθαρά επιστημονική συνείδηση, έχω πρόχειρες μερικές συμβουλές για τους χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα δωρεάν (αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε κάποιον από τους κάτωθι εμφανιζόμενους παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του blog):


Γυναίκες


-Κόφ' το πια με τις δήθεν σέξυ πόζες! 



 Αφού δεν το' χεις και μόλις σου αρχίσουμε διάλογο για τα περαιτέρω θα μας το γυρίσεις σε κορίτσι του μπαμπά και της μαμάς, τι το θέλεις; Μην το ξεκινάς καν!

-Βάλε το όνομά σου, έστω το μικρό. 

Τα ζουζούνα, μπουμπούκα, ψιψίνα και τα συναφή κομμένα! Και κόψε και τα κωλο-υποκοριστικά! Είναι ότι και ο υπερθετικός βαθμός για τους άντρες! Θα σου άρεσε να τα φτιάξεις με τον PavlarasXL, Katerinoulini;

-Βάλε μια δική σου φωτογραφία!

Εκτός πια κι αν η Αντζελίνα Τζολί και η Μόνικα Μπελούτσι έχουν βαρεθεί τους άντρες τους κι έχουν κάνει καμια σαρανταριά προφίλ στο zoosk με διαφορετικά ονόματα μπας και βρεθεί χριστιανός να τις πηδήξει! 


-Μη βάζεις κεντρική φωτό εκείνη που είσαι με την κολλητή σου. 



Εκτός αν δε σε χαλάει να την πέσω σ' εκείνη. Ή, ακόμα καλύτερα, αν θέλετε τρίο. Οκ, έτσι το δέχομαι (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όχι εσείς της φωτογραφίας!! WTF??).

-Ανέβασε αληθινές φωτογραφίες. 

Μην τις πετσοκόβεις στο photoshop, μην κρύβεις το σώμα σου, μη βάζεις μόνο εκείνη από το γάμο της ξαδέρφης σου που ήσουν, ομολογουμένως, μουνάρα. Αν δεν αντέχεις τη διαδικτυακή απόρριψη, που να δεις τη φάτσα μου όταν σε αντικρύσω σε real life σκηνικό!

-Όχι άλλα ρητά για τον έρωτα και τη ζωή!! 

Τα' γραφες τόσα χρόνια στο θρανίο σου και στην τσάντα σου, τα' στελνες σε μηνύματα, τα' γραφες στο τετράδιο που μου έδινες για να αντιγράψω τις σημειώσεις σου στο πανεπιστήμιο, δεν τα βαρέθηκες πια;;; Και σταμάτα να βάζεις καρδούλες όπου κι όποτε σου κάτσει!




Άντρες

-Μάθε ορθογραφία! 

Ακόμα και στα greeklish που έχουν αυθαίρετους κανόνες γραφής καταφέρνεις να τα κάνεις πουτάνα! Ise poli omorfi/ exis poli orea matia/ na su doso to kinito mu. Να βρίζεις τους μετανάστες ξέρεις όμως, paliokagkoura!

-Βγάλε μια φωτογραφία της προκοπής!




Σε βλέπει κόσμος, σουλουπώσου, χαμογέλα λίγο βρε παιδάκι μου! Πήγες και μου κότσαρες τη φωτογραφία που έβγαλες για να τεστάρεις την κάμερα του κινητού όταν το πήρες, με το φανελάκι το εκρού απ' τη μπίχλα, το μαλλί πιο πουτάνα κι απ' τη Μέση Ανατολή και ύφος κατάδικου και μετά μου λες ότι δε σου κάθεται και καμία; Nαι ρε, μυστήριες αυτές οι γυναίκες!

-Μην την πέφτεις αποκλειστικά σε κοπέλες μέχρι 21 το πολύ, αδύνατες και με τσοντοφωτογραφία στο προφίλ. 


Γιατί;

α) Είσαι ο τριακοστός πέμπτος αυτή τη βδομάδα που θα της γράψει ise thea, thes na gnoristume? Mitsos και η ουρά μεγαλώνει,
β) κατά 99% έχουν γκόμενο και απλά έφτιαξαν το προφίλ για να τον πικάρουν και
γ) αν μπορούσες να βγάλεις πραγματικά τέτοιο γκομενάκι, πιστεύεις ότι θα 'σουν εδώ τώρα; Φιλικά ε, μη στραβώνεις.

-Μη βάζεις φωτογραφίες αντρών μοντέλων από περιοδικά. 




Κάνει μπαμ ότι δεν είσαι εσύ αυτός -εκτός αν έχεις κινητό με ενσωματωμένο συνεργείο φωτογράφησης και κολλητό σκηνοθέτη και σ' έβγαλε έτσι- και, πίστεψέ με, δε θες να γίνεις ρόμπα όταν το πιπίνι που ψήνεις μια βδομάδα τώρα τελικά δεχτεί να συναντηθείτε. Άντε, οι γυναίκες έχουν και μια έμφυτη ανασφάλεια/συστολή και το κάνουν, εσύ τι μου ντρέπεσαι, κοτζάμ άντρας; 
Άσε τη μπάκα ελεύθερη να πιάσει το φυσικό της χώρο, ρίξε και το χαμόγελο του γόη που κάνει τη μαμά σου να φουσκώνει από καμάρι και να πα' να γαμηθούνε όλοι!



-Κοφ' το επιτέλους με την κλάψα! 


Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γυναικεία υπόθεση! Ακόμα δεν το 'μαθες, 27 χρονώ γάιδαρος; Καμιά δε θα σ' αγαπήσει επειδή της το ζητάς ή επειδή καμιά άλλη δε σ' έχει αγαπήσει μέχρι τώρα. Εδώ εσύ ο ίδιος δε γουστάρεις τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να σε γουστάρουν οι άλλοι; Κάνε λίγο, πώς το λένε να δεις...Α ναι! Self promotion! Και πέτα επιτέλους τα cd των ΠΥΞ ΛΑΞ!!

-Σκέψου πριν γράψεις κάτι. 

Αν ακούγεται κρύο, πιθανόν είναι κρύο. Αν ακούγεται κλισέ, πιθανόν είναι κλισέ. Αν ακούγεται πρόστυχο ...πιθανόν είναι ξενέρωτη η γκόμενα. Αν δεν το' χεις το σπρέχεν μην το ζορίζεις, πες το απλά κι ό,τι γίνει. Και φυσικά μην είσαι τρόμπας και το γράψεις δημόσια! Μηνυματάκι, τουλάχιστον να γίνεις ρόμπα μόνο στο πρόσωπο.


Συμβουλές προς τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θες να βγάλεις λεφτά, βάλε διαφημίσεις. Το πολύ πολύ κάνε premium λογαριασμούς με συνδρομή αλλά μέχρι εκεί. Eίναι δυνατόν να μου ζητάς λεφτά ακόμη και για να στείλω ένα απλό μήνυμα; Δηλαδή για να καταλάβω, φτιάχνεις ένα site που πρέπει να πληρώσω α) για να εμφανίζεται το προφίλ μου, β) να μπορώ να φλερτάρω, γ) να μπορώ να δω άλλα προφίλ και δ) να δω αν με γουστάρει κάποια; Δεν ξέρω αν στο σφύριξε κανένας κολλητός σου αλλά υπάρχει site όπου τα κάνεις αυτά τζάμπα. Πώς το λένε;


Τα-ράαααν!!!!



Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μέσα στην τσέπη των άλλων.

         Αν κάτι μου έμαθε αυτή η άχαρη δουλειά που κάνω τόσα χρόνια, είναι ότι το χρήμα δεν ονομάζεται τυχαία ρευστό. Το χρήμα είναι φτιαγμένο για να ρέει. Το μετρητό πρέπει να κυλάει όπως κυλάει η ζωή. Η βαθύτερη ουσία του χρήματος είναι να αλλάζει χέρια, να μας παρέχει αγαθά, να καλύπτει ανάγκες και να μας προσφέρει τη ζωή στο ακέραιο.       
              To χρήμα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μην έχει όνομα, καταγωγή, προσωπικότητα, αδυναμίες. Είναι, με λίγα λόγια, φτιαγμένο για όλους. Είναι σοφή εφεύρεση το χρήμα κι ας το βρίζουν πολλοί, εμπλέκοντας σε αυτό τις εμπάθειες και τις ανθρώπινες αδυναμίες που το συνοδεύουν. Τόσα χρόνια το μετράω, το κρατάω στα χέρια μου, κατέχω μια ολόκληρη περιουσία κάθε μέρα μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και μετά το αφήνω να ησυχάσει, πάω σπίτι μου και κοιτάω τη ζωή μου. Και το άλλο πρωί τα ίδια. Ποτέ δε με συγκίνησε, ίσα ίσα που το σιχαινόμουν γιατί είναι το πιο βρώμικο πράγμα στον κόσμο. Πιο καθαρά χέρια έχει ένας εργαζόμενος σε γκαράζ από έναν ταμία. Και σας πάω στοίχημα.
         Τόσα χρόνια όμως έμαθα να διαβάζω τους ανθρώπους μέσα από τα βιβλιάριά τους. Βλέπω νέο παιδί, με "φρέσκο" βλέμμα και μαντεύω ότι ήρθε να πάρει το επίδομα ανεργίας. Θα το σηκώσει όλο, θα το ξοδέψει σε λίγες μέρες και προς το τέλος του μήνα θα κάθεται σπίτι για οικονομία. Τον άλλο μήνα πάλι το ίδιο, εκτός αν βρει κάτι στο μεταξύ και το πετύχω σερβιτόρο σε κάποια καφετέρια κι όλο κάτι θα μου θυμίζει. 
           Βλέπω τύπο μεταξύ 45-50 με χαρτοφύλακα, handsfree και σκοτεινό βλέμμα και ξέρω ότι είναι επιχειρηματίας. Μακριά από τα όνειρα που έκανε στα 20 και την όρεξη που είχε στα 30, έχει γίνει πια ένας σκλάβος του ίδιου του του χρήματος κι ας τον φωνάζουν πόσοι άνθρωποι αφεντικό. Η ζωή του είναι  η κάλυψη της επόμενης επιταγής, πληρωμές και οφειλές που ούτε κι ο ίδιος πια ελέγχει, τηλέφωνο ανοιχτό όλη μέρα και αριθμοί, πολλοί αριθμοί. Η γυναίκα του τον έχει ξεχάσει, τα παιδιά του τον θυμούνται μόνο όταν θέλουν χρήματα. Χρωστάει το αυτοκίνητό του, την επιχείρησή του, ούτε το όνομά του πια δεν είναι δικό του. Και γι' αυτό δεν ξέρει αν πρέπει να νιώθει αρχηγός ή μαλάκας. Και γυρνάει συνήθως και στα δύο...
            Βλέπω ηλικιωμένους με σκαμμένα πρόσωπα, ταλαιπωρημένους κι όμως χαμογελούν. Έτσι έμαθαν, ξέρουν ότι το χαμόγελο δεν κοστίζει. Αυτό τους έσωσε σε δύσκολες εποχές, αυτό έχουν και τώρα για όπλο. Πάντα θα τους θυμίζεις κάποιο εγγόνι τους, πάντα θα θέλουν να αφήσουν κάτι "για έναν καφέ", πάντα θα σε κάνουν χώμα με τη γαλήνη τους. 
             Βλέπω κορίτσια από λογιστήρια, σπιρτόζικα, κυρίες με πέντε πιστωτικές που μόλις ήρθαν από ψώνια, βλαχοκυριλέδες με κινητό μισού μηνιάτικου, βαριεστημένοι φοιτητές, πανικόβλητοι γονείς φοιτητών, κάθε καρυδιάς καρύδι...
          Kι είναι κι εκείνος...
          Εκείνος ο παππούς ο ετοιμόρροπος, που φοράει τα ίδια ρούχα από τότε που τον είχα πρωτοδεί, με ένα βηματισμό που θυμίζει ρομπότ με τελειωμένες μπαταρίες και το φετίχ του στο χέρι, ένα βιβλιάριο (το λιγότερο) ή έγγραφα από το τμήμα επενδυτικών. Ποτέ δεν έχει κάτω από τετραψήφιο ποσό στο λογαριασμό του, σπάνια βλέπεις ανάληψη όταν κάνεις ενημέρωση, η οσμή του είναι μυστήρια, σαν να ζει μονίμως σε ντουλάπα και το βλέμμα του είναι παγωμένο, αυστηρό, χωρίς ζωή.
Η μόνη στιγμή που κάπως λάμπει η ματιά του και κυλά λίγο αίμα στις φλέβες του είναι όταν μετρά λεφτά ή όταν εξετάζει το βιβλιάριό του. Μαζεύει όση ζωή του απομένει και υπολογίζει πόσα κέρδισε, πόσα έχει και πόσα ακόμα του μένουν για τον επόμενο στόχο. 
Αν και κανείς δεν το δέχεται, εν τούτοις όλοι μπορούμε να δούμε στα μάτια κάποιου ανθρώπου τη ζωή που έχει ζήσει. Κι εγώ στα μάτια αυτού του γέρου δε βλέπω φίλους αγαπημένους. Δε βλέπω γυναίκες να του λένε ξέπνοα "σ' αγαπώ", δε βλέπω ήλιο και ηδονές. Δε νιώθω κρασί, άνοιξη, δροσιά. Βλέπω γραφεία, χαρτιά με υπολογισμούς, χειμώνες, μια γυναίκα νεκροζώντανη δίπλα του, χοντρά κοκκάλινα γυαλιά, μίσος. Βλέπω ρούχα παλιά, τριμμένα, καμπούρα και δάχτυλα παραμορφωμένα να κάνουν αυτό που τόσα χρόνια προστάζει ο αφέντης τους. Να μετρούν. Και να σφίγγουν. 
      Πολλές φορές οι γέροι αυτοί βρίζουν με υποχθόνιο μίσος, όταν δεν τυγχάνουν του σεβασμού που περιμένουν. Τσατίζονται όταν κάτι θίγει την περηφάνια τους, έστω κι αν είναι κάτι αστείο και ασήμαντο. Δε βλέπουν στον καθρέφτη τον κουρελή ζητιάνο που βλέπεις εσύ, όχι. Βλέπουν κάποιο βασιλιά, μπορεί και θεό, μακριά από ανθρώπινες αδυναμίες, πανίσχυρο σε έναν κόσμο σάπιο σαν το ξεψυχισμένο δέρμα τους. Και την ηρεμία στη φωνή σου τη δέχονται σαν υποταγή, όχι σαν οίκτο και λύπηση. "Εσύ νεαρέ νιώθεις ακόμη, ζεις, είσαι φτωχός, δεν ξέρεις από λεφτά. Χαίρεσαι ακόμη, αδύναμε πιτσιρικά και πονάς. Εγώ όχι", σου λένε με τα μάτια τους. "Εγώ είμαι άφθαρτος". 
Και θες να του πεις του σκατόγερου, εσύ ο τιποτένιος ταμίας ότι το χρήμα πρέπει να κυλά, όπως κυλούν τα χρόνια. Γιατί όσοι βιάζονται μπορεί να ξοδεύουν πολλά αλλά κι όσοι αργούν πεθαίνουν πάμπλουτοι και στερημένοι. Πιο στερημένοι από εκείνους που πραγματικά στερούνται. Γιατί εκείνοι δεν έχουν επιλογή. Θες να του πεις ότι και κανένα ποσό δε θα πείσει το χρόνο να σταματήσει για να τον προλάβει αυτός. Ότι η ζωή τοκίζεται όσο την ξοδεύεις κι όχι όταν την κρατάς φυλακισμένη σε ένα βιβλιάριο.
Είναι πολλά που θες να του πεις. Αλλά στο τέλος τα ξεχνάς, του δίνεις το βιβλιάριο, τον βοηθάς να βγάλει και το διλεπτάκι που έχει κολλήσει στο τζάμι του γκισέ και δε βγαίνει και τον στέλνεις απο' κει που 'ρθε. Όλοι, για ξεχωριστό λόγο ο καθένας τους, τον θέλουν μακριά τους. Ακόμα και ο ίδιος ο θάνατος...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Νόμος του Μέρφυ στο Γκισέ- Έλλειμμα



Όλα ξεκίνησαν από ένα email που έστειλα σε συναδέλφους για πλάκα σχετικά με το Νόμο του Μέρφυ και σε λίγες μέρες έκανε το γύρο του δικτύου. Μάλιστα κάποια στιγμή μου εστάλη από άσχετη πηγή. Ακολούθησαν άλλα δύο τα οποία αναρτήθηκαν και στο
 http://www.trapezitiki.gr .
Ξεκίνησα έτσι τη σειρά "Ο Νόμος του Μέρφυ στο Γκισέ  (γιατί η απομάκρυνση εκ του ταμείου αποτελεί το όνειρο κάθε ταμία)". Ακολουθεί ένα μέρος της αφιερωμένο -πού αλλού- στο Έλλειμμα.




Έλλειμμα. 
Όχι το εθνικό. Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Εδώ μιλάμε για το ταμειακό, την κατάσταση δηλαδή εκείνη όπου τα λεφτά του ταμείου είναι λιγότερα από το λογιστικό υπόλοιπο. Αποτελεί από μόνο του παράδειγμα εφαρμογής του Νόμου καθώς συμβαίνει σε ανθρώπους που πιάνουν κάθε μέρα εκατομμύρια κι όμως πολλές φορές καταλήγουν να μην πληρώνονται καν για τις υπηρεσίες τους. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τις περιπτώσεις αυτές:




- Η πιθανότητα να κάνετε έλλειμμα είναι μεγαλύτερη τις μέρες που σκέφτεστε ότι έχετε καιρό να κάνετε έλλειμμα.


- Θα κάνετε έλλειμμα πάντα όταν στα μαγαζιά έχει τις πιο απίστευτες εκπτώσεις.


- Η πιθανότητα να κάνετε έλλειμμα αυξάνει πάντα τις περιόδους που έχετε να πληρώσετε λογαριασμούς - ενοίκιο κλπ.


- Όταν έχεις πλεόνασμα δέκα έως είκοσι ευρώ και τα δηλώνεις αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις έλλειμμα το ίδιο ποσό την επόμενη μέρα.


- Ταμειακά, το "θέλημα" απέχει από το "έλλειμμα" το πολύ δύο παραστατικά.


- Γραμματικά, η λέξη "θέλημα" απέχει από τη λέξη "έλλειμμα" όσο η βούρτσα από την πούτσα.


- Το σύστημα ποτέ δεν κολλάει λίγο πριν κάνεις έλλειμμα.


- Όταν θα ψάχνετε το έλλειμμα των 2.5 ευρώ (που πιθανότατα τα έχετε δώσει στην καφετζού κ δεν το θυμάστε) θα σας τύχει έλλειμμα πολύ μεγαλύτερο.


- Όταν φοβάστε για έλλειμμα θα σας τύχει πλαστό. 


-Όταν προσέχετε για πλαστό θα σας τύχει έλλειμμα. 


-Όταν θα προσέχετε τα λεφτά σας σαν κόρη οφθαλμού θα σας τύχει απάτη με συνωνυμία με μόνη διαφορά το μητρώνυμο.  


- Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός του ποσού της συναλλαγής τόσο πιο αριστερά στο ποσό θα έχει γίνει ο αναριθμητισμός. 


Προσεχώς: 


-Συντάξεις


-Ταμείο και Φλερτ


-Αληθινές Ατάκες

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σπάστε τον πάγο με ένα κορίτσι χρησιμοποιώντας τα μούτρα σας- Ορισμένοι αποδεδειγμένοι τρόποι


Διαβάζοντας όπως κάθε πρωί, την αγαπημένη μου σελίδα με τα ζώδια πριν ξεκινήσω τη μέρα μου, έπεσα σε ένα ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον άρθρο:

http://www.anew.gr/sex_sxeseis/sex_article.php?aid=19


Σχέσεις: Σπάστε τον πάγο με ένα κορίτσι - Ορισμένοι αποδεδειγμένοι τρόποι


 Σας αρέσει το κορίτσι της γειτονιάς σας ή εκείνη που πρόσφατα συναντήσατε σε ένα πάρτι! Υπέροχα! 
Αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι το καλύτερο για εσάς γιατί σας είναι πάρα πολύ δύσκολο να σπάσετε τον πάγο με το κορίτσι που σας ενδιαφέρει. 
Έτσι, τι πρέπει να γίνει; Λοιπόν, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία με το κορίτσι που έχετε ερωτευτεί.
Ακολουθούν ορισμένοι αποδεδειγμένοι τρόποι:..........




Σκέφτηκα ότι δε θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή αυτό το κείμενο. Μόλις προχτές το βράδυ ήταν που γνώρισα την Μ., ένα εντυπωσιακό κορίτσι, μορφωμένο και αρκετά όμορφο, αν μου επιτρέπετε. Ήταν φίλη της ξαδέρφης μου της Αντωνίας από το ΙΕΚ και βγήκαμε όλοι μαζί μετά από μια βάφτιση.
Δεν έχασα λεπτό και αμέσως έσπευσα να εφαρμόσω όσα έλεγε το πανέξυπνο αυτό άρθρο. Άλλωστε είχε έρθει ο καιρός να αποδείξω στη μαμά ότι ήμουν έτοιμος πια στα 29 μου να κάνω σχέση με κάποια γυναίκα, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της.

Στείλτε μηνύματα


Τα κορίτσια αγαπούν να στέλνουν και να διαβάζουν μηνύματα. Συνεπώς, η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ένα από τα πλέον ισχυρά εργαλεία για σας, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη συνομιλία με ένα κορίτσι. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να κάνετε το μήνυμά σας ενδιαφέρων και συναρπαστικό. Χρειάζεται μόνο να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι με τα μηνύματά σας. Αυτό θα την κάνει να πέσει στην αγκαλιά σας. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να σας διευκολύνουμε....

Σκέφτηκα λοιπόν για αρχή να στείλω ένα μήνυμα. Σύμφωνα με το άρθρο, οι γυναίκες λατρεύουν να στέλνουν και να διαβάζουν μηνύματα. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το είχα καταλάβει αυτό γιατί η Μ. όλο το προηγούμενο βράδυ ήταν κολλημένη στο κινητό της. Εμ, κοτζάμ άρθρο θα 'λεγε ψέμματα;


Έγραψα, για αρχή, κάτι τυπικό: 



Καλη σου μέρα, τι κάνεις, πώς είσαι, όλα καλά; 



Ομολογώ ότι ήμουν κάπως αγχωμένος.
Σε λίγα λεπτά ήρθε η απάντηση. Άνοιξα το μήνυμα με ανυπομονησία.

Kalimera. Poios/a eisai?

Κατάλαβα ότι μάλλον είχε γράψει λάθος τον αριθμό που της είχα δώσει. Ε, με τόσο κόσμο και φασαρία που είχε στο μαγαζί που μας πήγε κι αυτή η ξαδέρφη μου, λογικό ήταν.

-Ο  Χαράλαμπος είμαι ο ξάδελφος της Αντωνίας. Τι κάνεις, καλά είσαι;


-Kala, mia xara.

Το μήνυμά της ομολογώ ότι δεν ήταν αυτό που περίμενα. Δεν έδειξε να ενθουσιάστηκε καθόλου που τη θυμήθηκα και δεν ήξερα πλέον πώς να συνεχίσω το διάλογο. Ανάτρεξα λοιπόν στο άρθρο και τις πολύτιμες συμβουλές του. 

Πρώτη συνομιλία:
"Είδα αυτό το σόου / ταινία χθες το βράδυ. Με έκανε να σε σκεφτώ".


Αυτό είναι ένα υπέροχο κείμενο. Βοηθάει το κορίτσι να γνωρίζει πόσο σημαντική είναι για εσάς. Επίσης, θα ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι την σκεφτόσαστε. Θα είναι περίεργη να μάθει τι ήταν αυτό στο σόου ή την ταινία που σας την υπενθύμισε. Η περιέργεια θα ανοίξει το δρόμο για μια ενδιαφέρουσα και μακρά συνομιλία


Θαυμάσια, σκέφτηκα. Έμενε  να γράψω κι εγώ τι είδα χτες το βράδυ και να της πω τα ίδια λόγια. Τι είχε όμως χτες η τηλεόραση; Α, ναι! Λαζόπουλο! Τον είδα με τη μητέρα μου στο σπίτι πριν πέσουμε για ύπνο. Δεν έχασα λεπτό:

Είδα την εκπομπή του Λαζόπουλου χτες το βράδυ. Με έκανε να σε σκεφτώ. 

Περίμενα με αγωνία. Μήνυμα:

Τi ennoeis?

Εδώ μπορώ να πω ότι με έπιασε αδιάβαστο. Το άρθρο δεν έλεγε τίποτα σχετικό κι εγώ δεν έβρισκα πραγματικά τι να της πω για να ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία. Τι είχε χτες στο Λαζόπουλο;; Ας αυτοσχεδιάσω.
 
-Έλεγε κάτι για τη Μέρκελ.


-Me douleveis?? 


Εδώ τα πράγματα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα. Τη θυμάμαι βέβαια λίγο μαζεμένη από προχτές αλλά τώρα άρχισε να γίνεται απότομη. Έπρεπε όμως να σώσω την κατάσταση. Ξανά στο άρθρο:

Δεύτερη συνομιλία:

"Η Βarbie έμοιαζε σαν εσένα".


Ναι! Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να ξεκινήσετε μια συνομιλία με το κορίτσι που σας ενδιαφέρει. Τι θα ήταν καλύτερο από το να της πείτε ότι μοιάζει ακριβώς όπως η κούκλα Barbie που είδατε σε ένα κατάστημα; Αυτό θα την κάνει να αισθανθεί περήφανη και χαρούμενη που βρίσκετε ομοιότητα μεταξύ αυτής και της κούκλας Barbie. Θα νιώσει η καλύτερη και θα ξεκινήσει οπωσδήποτε μια συζήτηση μαζί σας.


Ωραία! Ένα όμορφο κομπλιμέντο θα σώσει την κατάσταση.


-Η Βarbie έμοιαζε σαν εσένα.




Xaralabe koftin plaka k esy k h ksaderfi sou entaksei? Ante mpravo!!



Δεν ήξερα πραγματικά τι να πω... Τι σχέση μπορεί να είχε τώρα η Αντωνία; Μάλλον η Μ. δεν έπαιζε με Μπάρμπι μικρή γι' αυτό αντιδρά έτσι. Μερικές κοπέλες είναι πραγματικά περίεργες. Λυπάμαι που το λέω αλλά η μητέρα είχε δίκιο για ακόμη μια φορά. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να συνεχίσω να ακολουθώ τις οδηγίες του άρθρου.

Δε μπορώ να ξεχάσω το χθεσινό πάρτι.

Ipies, e? Etsi eksigeitai.

Τι εξηγείται; Τι ήπια; Τι έκανα λάθος επιτέλους; Τόσα χρόνια προσπαθώ να κάνω κι εγώ σχέση με μια κοπέλα και πάντα καταλήγω να απογοητεύομαι. Ακόμα και αυτό το άρθρο αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Τι άλλο να κάνω πια; Αποφάσισα να είμαι ευθύς και αποφασιστικός:

-Αισθάνομαι γοητευμένος για σένα. 

Σε λιγότερο από ένα λεπτό το τηλέφωνό μου χτύπησε και μια έξαλλη αντρική φωνή μου εξαπέλυσε ένα χείμαρρο από ακατάληπτες βρισιές και λόγια τόσο χυδαία και αποτρόπαια που αναγκάστηκα να κλείσω κακήν κακώς το τηλέφωνο τρομαγμένος. Όταν ηρέμησα, πήρα την Αντωνία να της πω τα καθέκαστα και μου εξήγησε ότι η Μ. είχε δεσμό εδώ και καιρό και ότι μάλλον αυτός ήταν που μου μίλησε άσχημα στο τηλέφωνο. 
Το βράδυ πριν πέσω για ύπνο, εξουθενωμένος από τα όσα είχαν συμβεί , ξαναμπήκα στην αγαπημένη μου σελίδα αστρολογίας για μια τελευταία ματιά. Τότε διάβασα κάτι που ξεκαθάρισε το τοπίο και με έκανε να ηρεμήσω: Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 23 Απριλίου και έτσι δυσχεραίνεται η επικοινωνία σε όλους τους τομείς. Κι εγώ, ο απόλυτος που αμέσως έσπευσα να κατηγορήσω το άρθρο για ανακρίβειες τώρα χαμογελούσα μετανιωμένος. 
Μα βέβαια. 
Ο Ερμής είναι ανάδρομος. 
Γαμώ το μουνί της Μπάρμπι, γαμώ.


Original άρθρο by Ματινα Π. 
Μα τι να πει...





Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πάρε να γουστάρεις, "νορμάλ" τύπε...

Αγανακτείς που ενώ εσύ δε βρίσκεις πάρκιγκ οι ανάπηροι έχουν μια θεσάρα δική τους;


Βρίζεις μέσα από τα δόντια σου όταν στο ταμείο περνάει μπροστά σου κάποιος με κινητικά προβλήματα γιατί έχει -και καλά- προτεραιότητα;


Σε πνίγει το δίκιο όταν η τάξη του παιδιού σου μένει συνέχεια πίσω στην ύλη για να βοηθήσει ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες;

Πάρε να γουστάρεις, "νορμάλ" τύπε...

Τώρα το καμάρι σου δε θα ντρέπεται να παρελάσει δίπλα σε ένα παιδί διαφορετικό. Ούτε εσύ θα χρειαστεί να το παίξεις και καλά συμπονετικός με το ζόρι, χειροκροτώντας το. 
Σου' χω νέα, καρντάση:
Αυτά τα παιδιά κάνουν κάθε μέρα παρέλαση. Και κάθε μέρα πρέπει να προσέχουν μη χάσουν το βήμα. Και η σημαία τους δε φαίνεται και είναι και πιο βαριά άμα λάχει. 
Γιατί ό,τι και να πεις δε σε σώζει από την ξεφτίλα που έχει γίνει τατουάζ στη μάπα σου. 
Γιατί, κατά βάθος, εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους καθηγητές που απαγόρεψαν στο παιδί να παρελάσει. Πιστεύω ότι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση σε ανθρώπους με σύνδρομο CLOWN.




Ok, λίγο παράκαιρη η δημοσίευση και άσχετη με το κατά τ' άλλα "χιουμοριστικό" ύφος του blog αλλά δεν άντεξα. Σόρρυ...